Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Vasárnapi jegyzet
  2007-04-06 17:39:47, péntek
 
  Tóth Gy. László
Vasárnapi jegyzet
Elhangzott a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában (2006. január 8.)

A most következő jegyzetben nem lesz semmi ünnepi. Még az sem, ami a magunk mögött tudott ünnepekkel kapcsolatban hangzik majd el.

2005-ben a karácsony és a zsidó hanuka ünnepének időpontja ugyanarra a napra esett.

Sólyom László köztársasági elnök a zsidó ünnepre írott köszöntőjében így fogalmazott: "A hanuka annak a reménynek és évről évre megtapasztalt bizonyosságnak az ünnepe, hogy a fény végül győz a sötétség felett, miként a jó is győzelmet arat a gonosz felett." E szép és emelkedett gondolatokra, valamint a mögötte meghúzódó jó szándékra csak az vetett némi árnyékot, hogy Sólyom Lászó megfeledkezett a karácsonyt ünneplőkről. Hozzájuk nem volt szava. Miután ez az igazság, ezért teljesen logikátlan és indokolatlan szélsőjobboldalinak nevezni mindazokat, akik ezt szóvá tették, észrevételezték.

Ugyanilyen vitatható lépés volt a nemzeti zászló mellőzése az újévet köszöntő beszéd elhangzásakor. Sólyom László rendhagyó döntése egyszerre tért el a hazai és a nemzetközi gyakorlattól, ezért akár természetesnek is tekinthető sokak felháborodott és értetlenkedő reakciója.

Ugyanez vonatkozik Horn Gábor karácsonyra időzített provokációjára is. Az SZDSZ kampányfőnöke merő jó szándékból és kedvességből olyan üdvözlőlapot küldött újlipótvárosi, magyar és zsidó identitású reménybeli választóinak, amelyen a menóra, pontosabban egy hanukagyertya talpából egy karácsonyfa lóg ki: fejjel lefelé. Az éppen külföldön síelő Horn Gábor nem csodálkozott a következményeken, mert szerinte "ez ebben az országban nem meglepő." A kissé öntelt képviselő lírainak szánt vallomásában ezt mondta: "Az én identitásomban ez a két vallás keveredik, nem is értem, hogy ebben hogyan találhat bárki valami sértőt."

Ha ez így van, akkor nagyobb a baj, mint gondoltuk. Lehet, hogy a liberális Horn Gábor úgy követ el keresztényellenes provokációkat, hogy nem is tud róla? Ő a politikai alvajárás egyik megtestesítője? De akárhogy is van: egy konszolidált, polgári társadalomban a Horn Gáborhoz hasonló cinikus mentalitású provokátoroknak nincs helye a politikai közéletben. Még akkor sem, ha párttá szerveződve léteznek. A Szabad Demokraták Szövetségének keresztény- és magyarellenessége a demokrácia klasszikus elvétől idegen. Eörsi Mátyás, Pető Iván, Magyar Bálint és társai önmeghatározásuk szerint a liberalizmus magyarországi képviselői. De lehet-e liberális egy párt, amelyik valójában kirekesztő, szélsőséges és antiliberális nézeteket hirdet? Nem véletlen, hogy Horn Gábor az SZDSZ-ben talált szellemi otthonra.

Bill Lomax, a kiváló angol baloldali történész szerint a magyarországi baloldaliak és liberálisok továbbra is felsőbbrendűeknek érzik magukat. Lomax szerint ez nem más, mint a "leninizmus újraébredése liberális mezben."

E társaság legújabb kampányszlogenje egyébként így hangzik: "Jöjjön el az én országom!"

Legyünk elnézőek, és ne gondoljunk most arra, hogy e jelmondat célja valószínűleg a keresztények kigúnyolása. Tamáskodjunk és érdeklődjünk: vajon mi célból teszik mindezt?

Kérdésünket az teszi különösen aktuálissá, hogy éppen Horn Gábor pártja a Szabad Demokraták Szövetsége érzett magában elhivatottságot arra, hogy kidolgozza a 2006-os választási kampány szabályairól szóló etikai kódexet.

Csak reménykedhetünk benne, hogy mindannyiunk közös érdekében, ez a dokumentum tartalmazza a nyílt és a kódolt, közvetett keresztény-és magyarellenes megnyilvánulások tilalmát is.

Huncor.com
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: önmeghatározásuk, megnyilvánulások, következményeken, kampányszlogenje, reménykedhetünk, észrevételezték, provokátoroknak, elhivatottságot, provokációjára, identitásomban, bizonyosságnak, megfeledkezett, természetesnek, megtestesítője, megtapasztalt, újlipótvárosi, társadalomban, kampányfőnöke, provokációkat, magyarországi, hanukagyertya, szövetségének, magyarellenes, felháborodott, elhangzásakor, antiliberális, köszöntőjében, csodálkozott, szabályairól, választóinak, újraébredése, mindannyiunk, köztársasági, vallomásában, tamáskodjunk, gondolatokra, most következő, magunk mögött, zsidó hanuka, napra esett, zsidó ünnepre, hanuka annak, fény végül, sötétség felett, gonosz felett, mögötte meghúzódó, vetett némi, karácsonyt ünneplőkről, nemzeti zászló, újévet köszöntő, nemzetközi gyakorlattól, hanukagyertya talpából, Tóth Gy, Kossuth Rádió Vasárnapi Újság, Sólyom László, Sólyom Lászó, Horn Gábor, Horn Gáborhoz, Szabad Demokraták Szövetségének, Eörsi Mátyás, Pető Iván, Magyar Bálint, Bill Lomax, Szabad Demokraták Szövetsége,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Alázat  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Albert Einstein gondolata  A Megváltó szolgálatában  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Erdőn  Makszim Gorkij gondolata  s immár én is felragyogva, ért...  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam Krisztinától  Varga János Veniam - Fontos sz...  Nem tudhatod  Rátalálsz  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Albert Einstein gondolata  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Lóhere  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Nem méltó hozzád  Nem számIt  Akarat  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Makszim Gorkij gondolata  Alázat  Sose bánj semmit  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Próbálj meg ...  Idő  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Nem számIt  Szép estét kedves látogatóimna...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Alázat  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Egy hatékony szolga  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Kerüld el az evangélium örömén...  Akarat  Őrizkednünk kell...  Png virág  Albert Einsteinről  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Gonosz démon-álarc  Kövesd a cowboyt!  Nem számIt  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Alázat  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam Krisztinától  Bounty krémes  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
most következő, magunk mögött, zsidó hanuka, napra esett, zsidó ünnepre, hanuka annak, fény végül, sötétség felett, gonosz felett, mögötte meghúzódó, vetett némi, karácsonyt ünneplőkről, nemzeti zászló, újévet köszöntő, nemzetközi gyakorlattól, hanukagyertya talpából, éppen külföldön, kissé öntelt, liberális Horn, politikai alvajárás, politikai közéletben, demokrácia klasszikus, liberalizmus magyarországi, kiváló angol, magyarországi baloldaliak, keresztények kigúnyolása, teszi különösen, 2006-os választási, dokumentum tartalmazza, önmeghatározásuk, megnyilvánulások, következményeken, kampányszlogenje, reménykedhetünk, észrevételezték, provokátoroknak, elhivatottságot, provokációjára, identitásomban, bizonyosságnak, megfeledkezett, természetesnek, megtestesítője, megtapasztalt, újlipótvárosi, társadalomban, kampányfőnöke, provokációkat, magyarországi, hanukagyertya, szövetségének, magyarellenes, felháborodott, elhangzásakor, antiliberális, köszöntőjében, csodálkozott, szabályairól, választóinak, újraébredése, mindannyiunk, köztársasági, vallomásában, tamáskodjunk, gondolatokra, valószínűleg, értetlenkedő, gyakorlattól, indokolatlan, liberalizmus, konszolidált, érdeklődjünk, kedvességből, üdvözlőlapot, kapcsolatban, keresztények, ünneplőkről, karácsonyra, kérdésünket, pontosabban, karácsonyfa, kigúnyolása, fogalmazott, mentalitású, baloldaliak, tartalmazza, szerveződve, liberálisok, szélsőséges, keresztény, tekinthető, jegyzetben, vonatkozik, emelkedett, szövetsége, demokraták, demokrácia, aktuálissá, ugyanilyen, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1119
  • e Hét: 15349
  • e Hónap: 26460
  • e Év: 179956
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.